Uudiste arhiiv

30.04.2019

Festivali üks peasponsoritest on Tallink Hotels

Meil on hea meel, et oleme festivali korraldamiseks leidnud palju sõpru ja sponsoreid. 😊
Oskuste festivalile „Noor meister 2019“ paneb õla alla Tallink Hotels! Sellega toetab Tallink Hotels noorte arengut, aitab kaasa oskuste lihvimisel ning pakub ka häid võimalusi noortele tööturule sisenemiseks ning enda proovile panekuks majutuse ja toitlustuse valdkonnas. 
Suured tänud toetuse eest! Noored meistrid tänavad! 👏
Vaata lisa 👉 www.tallinkhotels.com


30.04.2019

Osale Teeviida messimängus

TAHAD VÕITA KAASASKANTAVA KÕLARI? 😎
Kõlarite loosis osalemiseks 👉 Leia kindlasti messilt üles Teeviit vabatahtlikud, pane proovile oma info otsimise oskused ja vasta paarile lihtsale küsimusele ning jää lootma heale loosiõnnele🤞 Kõikide vastanute vahel loositakse välja 2 kaasaskantavat kõlarit!
Teeviit on noortele suunatud portaal, kust leiab noorteinfot, huvitavat lugemist ning pakkumisi! Vaata www.teeviit.ee 🤩


26.04.2019

Sander – Parim Graafiline disainer 2019

Laseme ennast inspireerida noortel meistritel, kes juba oma õpingute jooksul on teinud suuri tegusid ja valinud eriala, mis neile väga meeldib. Väärt eriala väärt koolidest ning suur tegemise rõõm!

Siin on lugu Sandrist, kes sai pärjatud tiitliga Parim Graafiline disainer 2019!

“Keegi meist ei tea õpinguid alustades, mis või kes meist saab, nii ka mina. Gümnaasiumi viimast aastat alustades ei oleks ma kunagi arvanud, et satun veel toredamasse kooli kui seda on Miina Härma Gümnaasium.

Kujundusgraafiku erialale sattusin poolkogemata. Tegelikult soovisin pärast gümnaasiumi lõpetamist saada hoopis arhitektiks. Mulle on alati meeldinud kunst, aga samas ka matemaatika ja kõik loogilist mõtlemist vajav. Arhitektuur tundus seega hea kesktee minu kunsti ja loogilise maailma vahel. Avastasin aga, et minu kodulinnas Tartus arhitektiks õppida ei saa, võimalik on ainult inseneriõpe TTÜ Tartu Kolledžis. Tartust lahkuda ma aga kindlasti ei tahtnud.

Olin löödud, aga siis kuulsin Tartu Kõrgemast Kunstikoolist (praegune Kõrgem Kunstikool Pallas) ja läksin avatud uste päevale. Ja väga hea, et läksin, sest just sealt sain teada Tartu Kunstikoolist! Tartu Kunstikoolis õpetatav graafilise disaini eriala köitis mind rohkemgi kui meedia- ja reklaamidisain eriala, mida Pallases õpetatakse. Kuigi olin juba gümnaasiumi lõpueksamite tulemustega inseneri erialal sees, tegin ikkagi mõlemasse kunstikooli katsed. Alguses oli raske, sest kuigi mulle meeldis väga kunst, ei olnud mul portfoolio jaoks piisavalt töid. Tartu Kõrgemast Kunstikoolist tuligi eitav vastus, aga imekombel nähti minus midagi ja võttis vastu Tartu Kunstikool!

Õpingute alguses oli minu eriala nimeks trükimeedia kujundaja-küljendaja, kuid hiljem asendati see tuttavama terminiga „kujundusgraafik“. Olles koolis olnud vaid mõned nädalad, teadsin kindlalt, et see on täpselt minu koht! Mulle meeldis, mida meile õpetati; meeldisid tööd, mida me tegime ning missuguses õhkkonnas see kõik toimus. Igal õpetajal olid omad kogemused, mille jagamisega nad ei koonerdanud. Lisaks enda erialasele õppele anti ka väga vajalikku baasõpet üldkunsti aladel. Ma ei teadnudki, kui väga mulle meeldib maalida!

Õppeperiood Tartu Kunstikoolis on 2,5 aastat, selle jooksul olen saanud teha väga palju põnevaid projekte. Näiteks juba teise aasta alguses oli meie ülesandeks anda välja moeajakiri. Koostööd tegid stilistid, dekoraatorid ja kujundusgraafikud. Kirjutasime ise artikleid ja tegime pilte. Mina olin ajakirja üks loovjuhtidest ja minu õlule jäid tehniline pool, ajakirja kujundusprogrammis kokku monteerimine ja trükikotta saatmine. Vaatamata suurele tööle ja vähesele kogemusele saime välja antud imeilusa ajakirja “põu”. See näitab meie õpetajate suurepärast taset – nii lühikese ajaga anda meile piisavad teadmised, et terve ajakiri kokku panna!

Graafilises disainis, nagu ka elus üldse, peab IGAST võimalusest kinni haarama. Meie koolis korraldati minivõistlus Noore Meistri konkursile saamiseks, kus pidime eelmise aasta võistluse ülesanded läbi tegema. Olles just teinud läbi proovieksami, alustanud enda portfoolio valmistamisega ja nähes kohe tulevaid lõpueksameid, ei olnud mul piisavalt energiat. Kuid midagi minus ütles, et tuleb proovida, viimane lõpuspurt veel! Ja ma saingi võistlusele!

Võistlus oli kohe järgmisel nädalal pärast portfoolio kaitsmist ja lõpuaktust. Nii et kui kõik teised puhkasid koolist, läksin mina järgmisel nädalal jälle kooli tagasi ja esindasin koos Anastassia Imatraga Tartu Kunstikooli konkursil Noor Meister. Nüüd tagasi vaadates olen iseendale ääretult tänulik, et ei läinud lihtsamat teed, vaid tegin tööd ja nägin vaeva, higimull laubal. Võistlus ise hirmutas mind algul korralikult, aga esimeste hiireliigutustega hirm kadus ning ma nautisin kogu võistlust väga. Tähtis polnud isegi võita, vaid teha head tööd, et mu juhendaja, Deniss Jeršov, oleks uhke ja ma ise oleksin ka rahul. Terve kool oli nii toetav, eriti Janika Nõmmela-Semjonov, meie erialajuht. Ta ei lase meil kordagi endas kahelda ja kiirgab soojust igale poole.

Nüüd, kui koolile on nii tugev punkt pandud, ei teagi, mida edasi teha. Tartu Kunstikool andis mulle väga tugeva baasi ning enda oskuste tõestamine Noorel Meistril paneb mind tundma, et olen kõigeks võimeline. Olen ikkagi Noor Meister 2019 Graafilises Disainis! Ime kombel leidsin ma täpselt sellise eriala, mida tehes ma tunnen rõõmu. Kuhu iganes mu tee viib, tean, et igal juhul on see seotud graafilise disainiga. Aitäh Tartu Kunstikoolile!”

Sander Lillo
Tartu Kunstikool


26.04.2019

Pärnus selgitati välja parim noor klienditeenindaja ja müügikorraldaja

Parim klienditeenindaja 2019 kutsemeistrivõistlus toimus 25. aprillil 2019 Pärnus, Port Artur 2 kaubanduskeskuses. Võistlusel panid oma teadmised ja oskused proovile õpilased kutsekoolidest üle Eesti.

„Kaubanduse valdkonna võistluseid korraldatakse aastast 2000. Idee autor ja esimene korraldaja oli Heldi Kikas, Talinna Teeninduskooli kutseõpetaja. Võistlused toimuvad igal aastal ning korraldaja lepitakse kokku kaubanduse õpetajate kogukonnas. Võistlus annab tagasisidet võistlejatele ja õpetajatele- millisel tasemel ollakse ning kas suund kuhu minnakse on õige. Peale võistlusmomendi on selle päeva eesmärk populariseerida kaubanduse erialasid ja kutsekoole. Pärnu jaoks lõppes tänane päev väga heade tulemustega ja näitab seda, et me liigume õiges suunas ning meie meeskond teeb ühise eesmärgi nimel palju tööd. Sealjuures soovin tänada ja kiita kõiki osalejaid ning nende juhendajaid. Nad on parimatest parimad ning tegid tänase päeva tõeliseks pidupäevaks! Usun, et sellised kokkusaamised tugevdavad kogukonnatunnet inimestes, kellele meeldib müügitöö,“ võttis eduka päeva kokku Kaie Pärn, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse poolne võistluste korraldaja.

Kaido Kaljuvee (hindamiskomisjoni esimees Expert Eesti OÜ-st) kommenteeris võistlust: „Soovin tunnustada ja kiita kogu hindamiskomisjoni nimel 25. aprillil Pärnus toimunud Noor Meister 2019 müüja-klienditeenindaja ja müügikorraldaja kutsemeistrivõistlustel osalejaid. Selle aasta võistlejate tase oli üllatavalt tasavägine, mis tegi žürii hindamistöö keerulisemaks. Nii näitas ka lõpptulemus, et võistlejate tulemuspunktid olid väga väikeste vahedega.

Kaupade väljapaneku kujundamise ülesande lahendamine näitas, kui hästi oskavad võistlustel osalejad koostööd teha, oma mõtteid ja ideid teiste meeskonnaliikmetega jagada ning need ühiselt teostada. Puudu jäi pigem kaupade esmase ülevaate tegemisest ning väljapaneku plaani koostamisest. Julgustaksin noori rohkem oma tegevusi läbimõtlema ja planeerima. Müügisituatsioonis soovitan müüja-klienditeenindajaid rohkem klientide vajaduste kohta küsimusi esitama, laskma rohkem kliendil rääkida ning tegema pakkumisi vastavalt kliendi ootustele. Rõõmu tegi meie võistlejate avatud olek ja positiivsus kogu kliendikontakti kestel .

Kokkuvõtteks oli heameel näha niipalju tublisid kutsekooli noori, kes on valinud omale erialaks klienditeeninduse- ja müügivaldkonna. Soovin neile edu ja nautige oma töös inimestega suhtlemist. Ärge unustage naeratust!”

„Hommikust saati oli närv sees,“ kirjeldas oma emotsioone klienditeeninduse võistluse võitja Marili Orro. „Kohapeale minnes läks aina hullemaks. Olin õnnelik, et sain loosiga oma kahe klassiõega ühte gruppi. Kui väljapaneku võistlusülessanne oli möödas, oli natuke kergem aga samas oli kõige raskem müügisituatsiooni osa veel ees. Arvasin, et seal ei läinud mul nii hästi. Kui müügisituatsioon oli möödas siis oli suur kergendus, kuna jäänud oli viimane ülesanne, raha lugemine. See on minu jaoks kõige lihtsam. Kui oli teine ja kolmas koht öeldud, siis tekkis mul kurbus, et äkki ma ei saagi auhinnalisele kohale. Kui öeldi minu nimi, siis ei suutnud seda uskuda. Konkurendid tundusid olema enam vähem samal tasemel. Kokkuvõttes oli võistlus tore ja pingeline. Olen rahul oma saavutusega.“

Võistlustulemused:

Parim Klienditeenindaja 2019
1. koht Marili Orro – Pärnumaa Kutsehariduskeskus
2. koht Regina Herman – Tallinna Tööstusharidukeskus
3. koht Sirli Mode – Pärnumaa Kutsehariduskeskus

Parim Müügikorraldaja 2019
1. koht Maria Koos – Pärnumaa Kutsehariduskeskus
2. koht Helen Paju – Pärnumaa Kutsehariduskeskus
3. koht Helena Vaikre – Tartu Kutsehariduskeskus

Klienditeenindaja kutsemeistrivõistlused on mõeldud kuni 26-aastastele noortele, kes õpivad kutseõppeasutuses müüja-klienditeenindaja erialal põhikooli baasil. Võistluse eesmärk on tutvustada kutsehariduse võimalusi, vahetada kogemusi ja innustada õppureid ja koole saavutama paremaid õpitulemusi, anda õpilastele võimalus näidata oma kutseoskusi ja selle käigus selgitada välja parim noor klienditeenindaja.

Võistlust toetasid Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Port Artur, Oscar Kodu & Köök, Coop Eesti, Orkla, Umberto, Koduekstra, Magus Kõrsik, Endla Teater, Tervise Paradiis, Estonia Medical Spa ja Hotel, Expert Eesti OÜ, Kaubamaja AS, Beautiful Me kehasalong, Selver, Äripäev, Sushi King, Rimi Eesti Food AS. Suured tänud toetajatele! Meistrid tänavad!


25.04.2019

Festivali üks suursponsoreid on BLRT Grupp

BLRT Gruppi kuuluvad ettevõtted pakuvad ainulaadset toodangut ja kvaliteetseid materjale ning osutavad teenuseid kümnes valdkonnas:

Uuri lähemalt BLRT kodulehelt.

Suured tänud toetamast noori meistreid!


25.04.2019

Tööelu ja -otsingu portaal CV.ee möllab ka sel aastal Noor Meister üritusel!

💙 Tervitame Sind CV.ee noorte karjääriprogrammiga Supernoored!

Astu kindlasti läbi, sest:

🙌garanteerime sulle ägedaid Super-väljakutseid,

🙌magusaid auhindasid

🙌väärt nõuandeid, et saaksid teha tulevikus tööd, mida tõeliselt armastad,

🙌karjäärinõustamist ja CV konsultatsiooni – et edasised karjäärivalikud oleksid selgemad ja mõtestatud! 🙂

💙Vaata lähemalt: www.CV.ee – tööportaal targale inimesele!


25.04.2019

Pärnus selgitatakse välja parim noor klienditeenindaja ja müügikorraldaja

Parim klienditeenindaja 2019 kutsemeistrivõistlus toimub 25. aprillil 2019 Pärnus, Port Artur 2 kaubanduskeskuses. Võistlusel panevad oma teadmised ja oskused proovile õpilased kutsekoolidest üle Eesti.

Võistlusülesanneteks on müügisituatsioon, mis lõpeb sularahaarve käsitsi kirjutamisega, väljapaneku kujundamine ja vahetusraha lugemine ja rahaloendi koostamine.

Tegemist on individuaalse võistlusega. Ühest koolist võib osaleda kuni 3 võistlejat. Võistlusel osalevad õpilased Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Tallinna Tööstushariduskeskusest ja Tartu Kutsehariduskeskusest.

Müüja kutsemeistrivõistlused on mõeldud kuni 26-aastastele noortele, kes õpivad kutseõppeasutuses müüja-klienditeenindaja erialal põhikooli baasil. Võistluse eesmärk on tutvustada kutsehariduse võimalusi, vahetada kogemusi ja innustada õppureid ja koole saavutama paremaid õpitulemusi, anda õpilastele võimalus näidata oma kutseoskusi ja selle käigus selgitada välja parim noor elektrik.

Paralleelselt klienditeenindaja võistlusega võtavad omavahel mõõtu ka müügikorraldajad. Müügikorraldajate võistlusel osalevad võistlejad viiest koolist: Järvamaa Kutsehariduskeskusest, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Tallinna Teeninduskoolist, Tallinna Tööstushariduskeskusest ning Tartu Kutsehariduskeskusest.​

Võistlust toetavad Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Port Artur, Oscar Kodu & Köök, Coop Eesti, Orkla, Umberto, Koduekstra, Magus Kõrsik, Endla Teater, Tervise Paradiis, Estonia Medical Spa ja Hotel, Expert, Kaubamaja AS, Beautiful Me kehasalong, Selver, Äripäev, Sushi King.

Võistluse korraldamist rahastatakse ESF programmi „Tööturu vajadustele vastava kutse- ja kõrghariduse arendamine“(PRÕM) vahenditest.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.


24.04.2019

Laulu- ja tantsupeo aasta külastab festivali

Nagu kõik teavad, on kätte jõudnud laulu- ja tantsupeo aasta. Sellel puhul külastab laul ja tants ka Noore meistri festivali.

Kõigil on võimalus nautida G. Otsa nimeline Muusikakooli bigbändi ja funkbändi, lauljaid ja tantsijaid. Kohal on ka laulu- ja tantsupeo esindus.

Toome suvise meeleolu messihalli! Tule nautima!
Uuri rohkem laulu- ja tantsupeo ja G. Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli kohta.


24.04.2019

Katrin – Parim Ehitusviimistleja 2019

Laseme ennast inspireerida noortel meistritel, kes juba oma õpingute jooksul on teinud suuri tegusid ja valinud eriala, mis neile väga meeldib. Väärt eriala väärt koolidest ning suur tegemise rõõm!

Siin on esimene lugu Katrinist, kes sai pärjatud tiitliga Parim Ehitusviimistleja 2019!

“Mina valisin endale just maalri eriala, kuna teadsin, et mulle sobiks töö, mis on kunstisuunaline, mitmekülgne ja liikuva tööviisiga. Lisaks tulevad need teadmised kasuks ka tulevikus oma kodu ehitades.

Kooli valikuga polnud mul üldse raskusi, sest olen alati tahtnud proovida pealinna elu ja seega mõtlesin, et miks mitte Tallinna Ehituskool. Kooli soovitan kindlasti kõigile, kel vähegi on huvi ehituse vastu. Lisaks võin julgelt öelda, et seal on äärmiselt vastutulelikud õpetajad, kes oskavad õpilasi tõesti kõiges suunata. Minu jaoks üks üllatavamaid momente oli vist esimene praktikatund, kus selle asemel, et seina ilusaks teha, me pidime sinna hoopis haamriga auke lööma – siis ma küll mõtlesin, et olen vales kohas. Aga tegelikult me pidime need augud hiljem parandama ja see oligi kogu asja mõte.

Mina võitsin Noor Meister 2019 võistluse ehitusviimistluse alal. Minu emotsioone võistlusel võis võrrelda Ameerika mägedega, kuna siis kui midagi läks hästi, läks samas ka midagi halvasti. Osalemine sellel võistlusel oli hea võimalus näha, kuidas tulen toime pingeolukorras. Sain juurde kogemusi ja enesekindlust. Lisaks on see lisaväärtus, mida oma CV-sse lisada.

Tuleviku suhtes on kõik veel päris lahtine. Soovin enne töötada sellel erialal ja siis vaatan, kas õpin edasi. Praegu on minu prioriteediks valmistumine ja harjutamine rahvusvahelisteks võistluseks.”

Katrin Ansper, tulevane tegija ehitusviimistluses
Tallinna Ehituskool

Edu ja kõrget lendu kõigis sinu tegemistes!


23.04.2019

Laupäevases telesaates „Noor meister” selgus Parim Elektrik 2019

Laupäevases telesaates Noor Meister selgus Parim Elektrik 2019! Võistlus toimus Viljandi Kutseõppekeskuses 27.–28. märtsil 2019.

Esikolmik on teie ees:
⚡️I koht Sasha Võsa Viljandi Kutseõppekeskus
⚡️II koht Illia Tkachov Tallinna Kopli Ametikool
⚡️III koht Marten Lehestik Tartu Kutsehariduskeskus

Palju õnne võitjatele! Suur tänu Viljandi Kutseõppekeskusele ja kõigile toetajatele!
Vaata saadet siit https://etv2.err.ee/926883/noor-meister